Microsoft Teams is een krachtige communicatie- en samenwerkingstool, speciaal is ontworpen voor het onderwijs. Het stelt docenten en studenten in staat om naadloos samen te werken en te communiceren, waar ze zich ook bevinden. Met Teams kunnen docenten virtuele klaslokalen creëren, online vergaderingen organiseren, taken en opdrachten delen en feedback geven, en nog veel meer. Teams biedt ook integratie met andere Microsoft-toepassingen, zoals OneNote en SharePoint, waardoor het gemakkelijk is om bestanden en informatie te delen en samen te werken aan projecten.
Met Teams kun je samenwerken met studenten, docenten of medewerkers van binnen én buiten de HvA. Een losse meeting plan je het makkelijkst via Outlook of Teams. De meetings binnen Teams gebruik je wanneer je collega’s, studenten of externen wil spreken. Dit kan zijn om bij te praten, om samen te werken of om een vraag te stellen. Met meetings kan je bellen met anderen (zowel 1 op 1, als bellen met een groep). Tijdens het bellen kan je je scherm delen, waardoor de ander kan meekijken op jouw scherm. Daarnaast kan je chatberichten sturen naar de ander(en).
Wil je langere tijd samenwerken? Of wil je je klassen onderbrengen in aparte kanalen? Maak dan een Team aan. Je kunt een Team eventueel nog onderverdelen in (besloten) subgroepen door (privé-)kanalen aan te maken. Deze Teams zijn goed te gebruiken voor bijvoorbeeld projectonderwijs of leergemeenschappen. Je kunt binnen een Team (en een subteam) chatten, videobellen, bestanden delen etc. met een vaste groep docenten en/of studenten. Als het bestanden zijn die op OneDrive staan, kunnen docenten en/of studenten hier synchroon in samenwerken.
Voor informatie over het gebruik van Teams kun je kijken in de Lecturer Course op Brightspace.