Terug naar overzicht
Tool

Qualtrics

Beschikbaar voor

Alle faculteiten

Beschikbaar tot
Beschikbaar als

Website

Krijg inzicht in de beleving van studenten en verbeter je onderwijs met Qualtrics.

Qualtrics is een platform dat gebruikt kan worden in het onderwijs om feedback te verzamelen en de ervaringen van studenten, docenten en andere belanghebbenden beter te begrijpen. Het platform biedt verschillende tools om feedback te verzamelen, te analyseren en te operationaliseren, waardoor onderwijsinstellingen betere beslissingen kunnen nemen en hun prestaties kunnen verbeteren.

Qualtrics kan gebruikt worden om feedback te verzamelen uit verschillende bronnen, zoals enquêtes, evaluaties van lessen en trainingen, en interacties met studenten en docenten. Het platform biedt geavanceerde analyse- en rapportagemogelijkheden waarmee onderwijsinstellingen trends kunnen identificeren, patronen kunnen analyseren en inzicht kunnen krijgen in de oorzaken van problemen of uitdagingen. Daarnaast biedt Qualtrics actiegerichte inzichten waarmee onderwijsinstellingen snel actie kunnen ondernemen op basis van de feedback die ze hebben ontvangen.

Qualtrics is geschikt voor beginners en ervaren gebruikers. Het platform is flexibel en kan worden gebruikt voor verschillende soorten feedbackprogramma’s, zoals studentenevaluaties, docentenevaluaties, trainingsevaluaties en feedback op de campuservaring.

Qualtrics biedt onderwijsinstellingen de mogelijkheid om de kwaliteit van het onderwijs te verbeteren en een betere leeromgeving te creëren. Door inzicht te krijgen in de behoeften en ervaringen van hun belanghebbenden en snel actie te ondernemen op basis van de feedback, kunnen onderwijsinstellingen betere beslissingen nemen en hun prestaties optimaliseren.

Werkvormen met deze tool

1 werkvormen
Formatief kritisch + 1
Kennis uitwisselen

Exit-ticket

Een werkvorm om het begrip van de lesstof te controleren via gerichte vragen.
  • Kleine groep
  • Synchroon
Werkvorm bekijken