Terug naar overzicht
Tool

Portflow

Beschikbaar voor

Alle faculteiten

Beschikbaar tot
Beschikbaar als

Webpagina

Een studentgestuurd ontwikkel- en assessmentportfolio met authentieke 360°-feedback

Portflow is gemakkelijk toegankelijk via Brightspace. Hier kunnen studenten zelfstandig hun ontwikkelingsvoortgang bijhouden en verantwoording afleggen door bewijsmateriaal te verzamelen, feedback te vragen aan docenten, medestudenten en experts, en een beoordelingsdossier aan te maken. In dit digitale studentportfolio hebben studenten de regie. Docenten kunnen via Portflow ondersteuning bieden die aansluit bij de behoeften van de studenten, waardoor ze verantwoordelijkheid kunnen nemen over hun eigen leerproces. Belangrijk is dat studenten via Portflow gemakkelijk authentieke 360° feedback kunnen ontvangen. De docent begeleidt de studentenontwikkeling door het onderwijs zo in te richten dat er meerdere feedback momenten zijn. De intensiteit van de ondersteuning wordt gedurende de jaren afgebouwd.

Voor de uitleg van het gebruik en toepassing van Portflow is er voor docenten een Lecture Course gemaakt in BrightSpace.

Stappenplan voor het uitvoeren van de werkvorm:

1. Ga naar Brightspace

Ga naar https://dlo.mijnhva.nl/d2l/home/349045 en log in met je docentaccount.

2. Navigeer in Brightspace:

Ga bovenin naar het tabblad “inhoud”.

Scrol naar beneden, links onderin staat “Portflow” hier staat de uitleg over het gebruik van Portflow.

Voorwaarden voor een gewenst resultaat van de werkvorm

* Indien je als opleiding wil starten met Portflow kan de O&O afdeling van je faculteit korte begeleiding tot een volledige implementatie bieden