Terug naar overzicht
Tool

ActiviTool

Beschikbaar voor

Alle faculteiten

Beschikbaar tot

Het einde der tijden

Beschikbaar als

Website

Ben jij op zoek naar een creatieve boost voor jouw onderwijs? Gebruik ActiviTool!

Activitool is een online tool die is ontwikkeld door de Hogeschool van Amsterdam om docenten en onderwijsontwikkelaars te ondersteunen bij het ontwerpen en implementeren van effectieve didactische werkvormen in combinatie met digitale middelen. De tool is ontworpen om docenten te helpen bij het integreren van digitale hulpmiddelen en technologieën in het onderwijsproces, om zo het leren van studenten te verbeteren en te verrijken.

Activitool biedt een uitgebreide bibliotheek van didactische werkvormen, georganiseerd op basis van verschillende onderwijsdoelen en vakgebieden. Deze werkvormen zijn gekoppeld aan digitale middelen die geschikt zijn voor het onderwerp en de doelgroep. De tool biedt ook uitgebreide instructies en voorbeelden voor elke werkvorm, zodat docenten een duidelijk beeld hebben van hoe ze deze in hun eigen lespraktijk kunnen toepassen.

Een van de belangrijkste kenmerken van Activitool is dat het een flexibele en aanpasbare tool is. Docenten kunnen de voorgestelde werkvormen en digitale middelen naar eigen inzicht aanpassen en aanpassen aan de behoeften van hun studenten en lesmateriaal. Hierdoor kunnen ze de tool gebruiken om inspiratie op te doen voor nieuwe werkvormen of als een hulpmiddel om bestaande werkvormen te verbeteren en te vernieuwen.

Activitool is ook ontworpen om samenwerking en uitwisseling van ideeën tussen docenten te bevorderen. Docenten kunnen hun eigen werkvormen en ideeën delen met andere gebruikers van de tool, waardoor een gemeenschap van docenten ontstaat die elkaar inspireren en ondersteunen bij het verbeteren van hun onderwijspraktijken.

Ten slotte is Activitool een gebruiksvriendelijke tool die gemakkelijk toegankelijk is via een webbrowser. Docenten en onderwijsontwikkelaars kunnen de tool op elk moment en vanaf elke locatie gebruiken om inspiratie op te doen en nieuwe ideeën te ontdekken. Kortom, Activitool biedt een waardevolle bron voor het verbeteren van de onderwijspraktijk en het verrijken van het leerproces van studenten door middel van innovatieve didactische werkvormen en digitale middelen.